Karikature – Izrada profesionalnih portretnih karikatura

Karikature – Izrada profesionalnih portretnih karikatura

 

Ne znate što pokloniti voljenoj osobi za Valentinovo, rođendan ili godišnjicu? Nudimo vam originalno rješenje- PORTRETNE KARIKATURE.

Malo o karikaturama

Karikatura je prikaz osobe koja preuveličava njezine osobine na šaljivi način. Smatra se da se portretna karikatura razvila kao suprotnost renesansnim težnjama prikazivanja idealne ljepote.

Stoga njima možemo na originalan način istaknuti značenje događaja i izraziti naše emocije.

Temeljna podjela je tematska na portretnu i situacijsku karikaturu. Dok je portretna karikatura u načelu prikaz pojedinca, postoje i obiteljske, prijateljske, društvene.

Kod portretne karikature uočava se dodatna podjela – na karikature lica i karikatura čitave figure. Vrlo je malo primjera koji se ne uklapaju u ova dva oblika prikaza karikature.

Kod karikature lica karikaturist je usredotočen na psihološku studiju karaktera koja za polazište uzima naglašavanje portretnih crta lica. Karikatura čitave figure je nešto detaljnija jer osim lica, karikaturist naglašava tjelesne osobine osobe (mršavost, kratki vrat, duge noge ili suprotno), te često na smiješan način ističe karakterističan pokret rukom, držanje tijela ili način hoda.

Ukoliko ste nestrpljivi i želite vidjeti naše radove, pogledajte naše radove na facebooku:
https://www.facebook.com/Izrada-karikatura-105168334427719/

Zašto ih koristimo?

U svojim počecima karikatura je predstavljala oblik zabave za umjetnike i elitu, a tek tijekom XIX. stoljeća počelo se putem tiska karikaturu povezivati sa širokim slojevima društva.

Klasične karikature su najčešće oblik zabave, a u današnje doba se istovremeno koriste digitalne karikature. One se mogu lako uklopiti u web stranice, letke i videe, što ih čini posebno zanimljivima. Njihova prednost je što se na njima naknadno mogu mijenjati boje lica, kose i očiju te samo osvjetljenje i sjene.

Osim što ih koristimo u marketinške svrhe, karikature su idealan poklon za:

* rođendane
* poklon za godišnjicu braka
* poklon osobi koja je diplomirala
* za Valentinovo, Božić i ostale blagdane
* poklon mladencima
* kolegici/kolegi ili šefici/šefu
* originalni poklon za bilo kakve druge prigode

Karikature će za vašeg partnera, prijatelje ili obitelj biti vječan podsjetnik, jer će ih šaljivi portreti uvijek nasmijati i ostati im u sjećanju. Čak i ako nema posebne prilike, personalizirane karikature mogu biti sjajan način da pokažete nekome da vam je stalo do njih. Karikatura može odražavati ono što volite kod njih ili ono što vas najviše nasmijava.

Što nam je sve potrebno za izradu karikature?

* Kvalitetna slika prema kojoj želite da se karikatura napravi (Fotografije mogu biti i odvojene, ne morate biti zajedno na fotografiji ako radite karikaturu za 2 ili više osoba)

* Vlastiti izbor: glave normalne veličine na slici ili uvećane

* Ukoliko želite karikaturu sa pozadinom kakva je na slici, molimo vas da nam isto naglasite. Takodjer ukoliko želite neki znak poput srca ili naglasiti datum (rođendana, godišnjice, diplomiranja i sl.)

Svoje narudžbe šaljite nam na info@digitalni-marketing.hr, dostupni smo i na what’s app-u 098 919 51 98

Cijene karikatura pogledajte niže na slikama

 

 

https://www.digitalni-marketing.hr/izrada-vizualnog-identiteta-logotipi/
https://www.digitalni-marketing.hr/izrada-knjige-standarda-eng-brand-manual/
https://www.digitalni-marketing.hr/prednosti-digitalnog-marketinga/